Het Oase assortiment vijverpompen is ongeëvenaard in termen van ruwe prestaties, bouwkwaliteit en betrouwbaarheid. In feite is het het enige merk dat in gedachten komt wanneer vijverliefhebbers nadenken over de installatie van een nieuwe dompelpomp. De Oase-pomp is een essentieel onderdeel van elke buitenwaterpartij. Als de pomp uitvalt of defect raakt, zal uw waterpartij er niet erg aangenaam uitzien! Daarom zijn er, voordat u een nieuwe Pondovac 5 Oase-vijverpomp voor uw tuinvijver koopt, enkele overwegingen die u eerst moet maken. Laten we eens nader bekijken wat u moet weten…

Wat is het doel van uw vijver?

Het eerste wat u moet doen is beslissen wat het hoofddoel van uw vijver is. Stel uzelf de volgende vragen: – Gaat u vissen kweken in uw vijver? – Hoe groot is uw vijver en wat is het volume? – Ligt uw vijver in een gebied waar het ‘s winters koud kan worden? Als u vissen wilt kweken in uw vijver, moet u weten dat de juiste pomp een zeer belangrijke factor is. U moet ervoor zorgen dat de wateromloop hoog genoeg is om voldoende zuurstof voor de vissen beschikbaar te maken. 10-15 keer het volume van uw vijver per uur is een redelijke omloopsnelheid. – Als uw vijver meer decoratief dan functioneel is, kunt u een stiller model kiezen.

Bepaal het juiste model en type Oase pomp

Als u het algemene doel van uw buitenwaterpartij hebt bepaald, is het tijd om het juiste model en type pomp te kiezen. – Voor vijvers met een decoratief doel kan de keuze vrij ruim zijn. U kunt kiezen voor een kleine dompelpomp voor fonteinen of een grote pomp voor een kleine waterval of een zwembad. – Vijvers die een functioneel doel dienen, zoals visvijvers, hebben een pomp nodig die een voldoende hoog debiet heeft om een goed zuurstofgehalte te garanderen. – Het is niet raadzaam om voor een visvijver een pomp te gebruiken die ontworpen is voor een zwembad.

Hoeveel watt heeft u nodig?

Hoe hoger het aantal watt, hoe krachtiger de pomp. U moet het juiste wattage voor uw tuinvijver kiezen op basis van het watervolume. U moet ook rekening houden met de diepte van het water en of de vijver in een gebied ligt waar het in de wintermaanden kan vriezen. Een groter volume heeft meer watercirculatie nodig om het zuurstofgehalte hoog genoeg te houden voor het waterleven. De omloopsnelheid is vaak gerelateerd aan de diepte van het water. Hoe dieper het water, hoe langzamer de omloopsnelheid. Een bevroren vijver heeft meer circulatie nodig om te voorkomen dat het water bevriest. Als u niet zeker weet welk wattage u moet kiezen, begin dan met een pomp met een iets hoger vermogen.

Welk materiaal? PVC of Polyurethaan?

Dompelpompen zijn verkrijgbaar in twee verschillende materialen – PVC en Polyurethaan. – PVC is een type kunststof dat beter bestand is tegen corrosie en een levensduur heeft tot 20 jaar. Het geeft echter ook een sterke geur af wanneer het nieuw is. – Polyurethaan is een duurder maar ook moderner alternatief. Het verspreidt een veel minder penetrante geur, heeft een iets langere levensduur en is gemakkelijker te installeren.

Slotwoorden

Als u besloten hebt een vijver in uw tuin aan te leggen, hebt u een pomp nodig om het water te laten circuleren. Misschien hebt u een waterval en moet die er prachtig uitzien of wilt u vissen kweken in uw vijver. Het Oase assortiment vijverpompen is ongeëvenaard in termen van ruwe prestaties, bouwkwaliteit en betrouwbaarheid. In feite is het het enige merk dat in gedachten komt wanneer vijverliefhebbers denken aan de installatie van een nieuwe dompelpomp. Vergeet niet dat het juiste model en type pomp doorslaggevend kunnen zijn voor het al dan niet fraaie uiterlijk van uw vijver.