Bent u op zoek naar manieren om uw huis deze feestdagen groener te maken? Of u nu een groter huis wilt verlaten, uw uitgaven wilt beperken of gewoon een milieuvriendelijkere manier zoekt om de feestdagen te vieren, een kunstboom kan de perfecte oplossing zijn. Deze blogpost leidt u door de voor- en nadelen van realistische kunstkerstbomen, evenals verschillende opties en tips over hoe ze te versieren. Als je altijd al een kunstkerstboom hebt willen hebben, maar niet zeker wist of het de moeite waard is of niet, lees dan snel verder.

Wat zijn de voordelen van een kunstkerstboom?

Meestal besparen kunstkerstbomen u geld. Afhankelijk van het soort boom dat u koopt en waar u hem koopt, kunt u zo weinig als 20 dollar uitgeven aan een boom. Als u huisdieren hebt, is een kunstboom vriendelijk voor hen. Huisdieren (vooral katten) spelen graag in kerstbomen, en die kunnen gevaarlijk zijn voor dieren. Voor mensen met een allergie vormen kunstbomen een minder groot probleem. Kunstbomen zijn vaak gemaakt van materialen die minder snel allergieën veroorzaken dan levende bomen. Als u een feestje geeft en uw boom voor het seizoen moet opbergen, zijn kunstbomen gemakkelijk in te pakken. U hoeft zich geen zorgen te maken dat ze naalden verliezen of uitdrogen. Kunstkerstbomen kunnen ook jaar na jaar worden hergebruikt, zodat u niet elk seizoen een nieuwe boom hoeft te kopen.

Hoe versier je een kunstkerstboom?

Veel mensen zijn bang dat kunstbomen er niet zo mooi uitzien als echte. Vroeger zagen echte bomen er altijd beter uit dan kunstbomen, maar nu niet meer. De vooruitgang in de kunstboomtechnologie heeft het mogelijk gemaakt kunstbomen te maken die er beter uitzien dan ooit. De meeste kunstkerstbomen worden zelfs geleverd met voorgeïnstalleerde haken waaraan u ornamenten kunt hangen. U kunt ook dingen als lint en inpakpapier gebruiken om de boom te versieren, of iets nieuws en creatiefs proberen met boomscherven, kandelaars en meer. Kies uw kunstboom op basis van de plaats waar hij komt te staan. Hoge bomen zijn geweldig voor grote ruimtes, terwijl korte bomen kunnen worden gebruikt in kleinere kamers. Als je een grote familie hebt, wil je een boom waar iedereen in past. Bedenk hoeveel mensen er elke dag in uw huis zullen zijn, en bedenk welk type boom het beste bij al die mensen past. Denk ook aan de textuur van de boom. Er worden tegenwoordig veel verschillende texturen en materialen voor kunstbomen gebruikt, dus u moet iets kunnen vinden dat precies bij u past.

Welk type kunstkerstboom moet u kopen?

Voordat u de eerste Fairybell vlaggenmast kerstboom koopt die u tegenkomt, moet u eerst wat onderzoek doen. Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden: Takken: Takken moeten vol en gelijkmatig zijn, en ze mogen niet taps toelopen of te dik zijn. Als ze dat wel zijn, houden ze water vast en zijn ze moeilijker schoon te maken. Boomtype: Er zijn drie basistypen kunstbomen: Boomhoogte: Bedenk waar u uw boom gaat plaatsen en hoe hoog u hem wilt hebben. Bij twijfel, ga voor korter. U kunt altijd een ladder gebruiken voor een hogere boom als u hem niet hoog genoeg vindt. Je moet ook rekening houden met het plafond en hoe je de top van de boom gaat versieren. Hogere bomen vereisen kleinere ornamenten en lampjes met een laag energieverbruik.

Nepkerstbomen en het milieu

Er wordt wel eens gespeculeerd dat nepkerstbomen slecht zijn voor het milieu. Dit is gewoon niet waar. Hoewel de precieze hoeveelheid CO2 die echte en kunstbomen uitstoten ter discussie staat, lijdt het geen twijfel dat echte bomen meer CO2 uitstoten dan kunstbomen. Echte bomen moeten worden gekweekt en geoogst, wat tijd en energie kost. Kunstbomen daarentegen worden in fabrieken gefabriceerd. Kunstbomen zijn ook gemakkelijker schoon te maken en elk jaar opnieuw te gebruiken, dus ze zijn veel beter voor het milieu. In feite zijn kerstbomen het nummer één item op stortplaatsen rond de feestdagen, en de meerderheid daarvan zijn echte bomen. Als u echt een echte boom wilt en bezorgd bent over broeikasgassen, zijn er een paar dingen die u kunt doen om uw ecologische voetafdruk te verkleinen. Ten eerste, kap geen boom in het wild. Koop in plaats daarvan een boom die speciaal is gekweekt en geoogst als kerstboom. Hoewel echte bomen geweldig zijn voor buiten, kunt u ook kiezen voor een levende boom voor binnen. Als u geen ruimte hebt voor een volle boom, kunt u een kleine boom kopen en die in een container zetten.

De prijs van een kunstboom

Kunstbomen zijn een eenmalige investering. Ze zijn herbruikbaar, dus je hoeft niet elk jaar een nieuwe te kopen. U kunt uw boom jarenlang hergebruiken. U hoeft de boom alleen maar af te stoffen, schoon te maken en de ornamenten opnieuw te plaatsen om uw boom een gloednieuwe uitstraling te geven. Als u toch kiest voor een kunstboom, moet u deze goed schoonhouden. Stof hem af, stofzuig de takken en ruim gemorste of geknoeide spullen op zodra ze zich voordoen. Een kunstboom kan vijf tot tien jaar meegaan, afhankelijk van hoe vaak u hem gebruikt en hoe goed u hem verzorgt. Het is een geweldige investering die u op de lange termijn geld zal besparen.

Verpakking

Als de feestdagen voorbij zijn, moet u nadenken over wat u met uw boom gaat doen. U kunt de boom recyclen of in de vuilnisbak gooien. Als u besluit de boom naar een recyclingbedrijf te sturen, moet u hem eerst uit elkaar halen. Om dit te doen, verwijdert u gewoon de takken, snijdt u de boom in de lengte doormidden, doet u elk stuk in een zak en doet u het in de vuilnisbak. Als u klaar bent om over te stappen op een kunstboom en uw huis deze feestdagen groener te maken, is het tijd om er een uit te zoeken. Kunstbomen zijn er in verschillende maten en materialen, dus zorg ervoor dat u de juiste kiest.