Het van tevoren plannen van uw moestuin is belangrijk voor een succesvol groeiseizoen. U kunt een tuinkaart maken en zadencatalogi en variëteitaanbevelingen verzamelen. Zet je plan op papier en zorg ervoor dat je vermeldt welke soorten groenten je gaat verbouwen, hoeveel rijen ze zullen innemen, welke mest ze nodig hebben en wanneer je ze gaat planten. Plan om vaste planten aan de ene kant van de tuin te planten en aan de andere kant herfstgroeiende gewassen.

De levenscyclus van planten is een les voor kinderen. Het proces van het kweken, verzorgen en afsterven van een plant is een metafoor voor ouderschap. En kinderen vinden het heerlijk om hun eigen gezicht weerspiegeld te zien in hun favoriete bloemen of planten. Een tuin is een geweldige manier om kinderen kennis te laten maken met de natuur. Er is geen gebrek aan manieren om meer te weten te komen over tuinieren en planten. Naast een geweldige plek om te sporten en lekker te eten, zorgt een tuin ook voor frisse lucht en beweging. Bovendien kan het u veel geld besparen.

Het ontwikkelen van een tuin voor verse producten is een lonende ervaring. Zelfgekweekte groenten en kruiden smaken heerlijk en zitten boordevol voedingsstoffen. Het verzorgen van uw eigen tuin houdt ook oefening in. U kunt uw tuin aanpassen aan uw voorkeuren. U kunt beginnen met het verbouwen van een paar eenvoudige groenten en vervolgens uw tuin geleidelijk uitbreiden. U kunt ook speciale groenten proberen. Het zal tijd kosten, maar op de lange termijn zal het de moeite waard zijn. En vooral: tuinieren is leuk! Het geeft je tijd voor oefening en een gevoel van voldoening.

Naast woontuinen kunt u utiliteitsgroen inrichten. Je kunt seizoenszaden vinden in traditionele plantenkwekerijen of supermarkten. Veel hotels en themaparken hebben personeel om hun tuinen te onderhouden. Veel landen hebben nationale tuinen en arboretums. Veel landen wijden ook speciale tuinen aan om de wereldvrede te bevorderen. International Peace Garden in de grens tussen de VS en Canada en Peach Arch International Park in Toronto zijn twee voorbeelden. Het zijn twee heel verschillende, maar tegelijk mooi en zeer inspirerend.

Denk er bij het planten van groenten aan om goed zaad te kiezen. Zorg ervoor dat de grond vrij is van onkruid. Groenten hebben de volle zon nodig om te gedijen. Sommige zijn echter winterhard in halfschaduw. Vermijd het planten van groenten in de volle schaduw. Een grote haag en bomen concurreren ook met de groenten om vocht en voedingsstoffen. Overweeg om zo snel mogelijk zaailingen te planten om uw tuin gezond te houden. En vergeet niet de planten voldoende water te geven! Geef bij het planten van groenten goed water voordat u ze verplant.

Solariseren van uw tuin helpt vocht vast te houden en verbetert de bodemgesteldheid. Deze factoren zijn belangrijk voor een gezonde en levendige tuin. Organische stof vergaat echter snel in tuingrond. Bij warm weer versnelt het het proces. Stro, hooi, bladeren en mest zijn goede ingrediënten voor een goede compost. Maak thuis je eigen compost en voeg ze toe aan je grond tijdens de voorbereiding van de herfsttuin. Zodra u de perfecte compost hebt gemaakt, kunt u deze tijdens de voorbereiding van de herfsttuin direct op uw grond aanbrengen.