Er zijn veel voordelen aan het starten van een tuin. Ten eerste komen de meest verse producten uit je eigen tuin en kun je de rest bewaren voor later gebruik. Een tuin biedt u ook een geweldige manier om wat beweging te krijgen en te genieten van de natuur. Als u in het juiste deel van het land woont, kunt u uw locatie kiezen op basis van het klimaat. De meeste groenten en fruit hebben minimaal vijf uur direct zonlicht per dag nodig. Maar groenten die het beste groeien in halfschaduw, zoals groenten, kruiden en wortelgroenten, zullen ook prima groeien in halfschaduw. Als u in het zuiden woont, kan uw tuin profiteren van wat schaduw in de late namiddag. Als je echter in het noorden van het land woont, heb je waarschijnlijk de volle zon nodig.

De aantrekkingskracht van tuinieren is gevarieerd en breed. Voor velen is tuinieren de perfecte omgeving om hun creatieve impulsen te uiten. Voor anderen is het een plek voor stille reflectie en een spirituele ervaring. Naast eten en bewegen is een tuin een plek voor reflectie, ontspanning en spirituele ontwikkeling. Er zijn veel voordelen aan het hebben van een tuin, dus waarom zou u het niet eens proberen? Onthoud alleen dat je op een gegeven moment misschien faalt, maar dat betekent niet dat je het niet opnieuw kunt proberen.

Water is essentieel voor het kweken van planten, maar water is zwaar en moeilijk te verplaatsen. Kies een locatie in de buurt van een watervoorziening, zodat u tijd kunt besparen met het sjouwen met emmers of waterslangen. Houd er rekening mee dat de meeste planten slechts een tot twee centimeter water per week nodig hebben. Zelfs als het zonnig weer is, moet u uw tuin nog steeds water geven. Het is het beste om geen water op de bladeren van uw planten te spatten, omdat dit een aantal ziekten kan verspreiden.

Over het algemeen zijn gemeenschapstuinen geen winstgevende ondernemingen. Maar leden kunnen winst maken door overtollige producten te verkopen of door cursussen te geven. Sommige tuinen worden ook gebruikt voor gezondheids- en welzijnsinterventies, maar de meeste niet. De term ‘gemeenschap’ verwijst naar een groep mensen die een gemeenschappelijk belang delen. Dit kan een stadstuin zijn of een buurttuin, maar ook een boerderij of gemeenschapsruimte. In ieder geval is het belangrijk om de maatschappelijke context waarin een tuin zich bevindt te beschouwen voordat de voordelen ervan worden beoordeeld.

Ongeacht het type tuin dat u van plan bent te beginnen, het is essentieel om de grond erop voor te bereiden. Zode moet worden verwijderd voordat planten worden geplant. De zode kan elders worden gebruikt of worden verkocht. Vervolgens moet het gebied worden bewerkt en vervolgens moet onkruidbestendige grond worden aangebracht. Dit voorkomt onkruidgroei en geeft de planten de kans om in hun eigenheid te groeien. U zult blij zijn met uw nieuwe tuin!

Het planten in rijen of in bedden is de meest gebruikelijke methode, maar u kunt ook een diagram van uw tuin tekenen en de geplande plantdata erop schrijven. Zo weet je precies wanneer een deel van de tuin klaar is voor de oogst, zodat je kunt plannen wanneer je de volgende oogst gaat planten. Bovendien kunt u met deze methode een klein gebied volledig beheren. Het is belangrijk om gewassen te kiezen die een bepaalde hoeveelheid water nodig hebben. De gewassen in een bepaalde ruimte moeten minimaal een centimeter water per week krijgen.