Veel culturen hebben tuinen aangelegd, van het oude Egypte tot het moderne Japan. De aantrekkingskracht van de tuin is veelzijdig en gevarieerd. Voor velen is het een gelegenheid om creatieve impulsen te uiten en een plek om te ontspannen en na te denken. Anderen vinden het een spirituele plek. Wat de reden ook is om een ​​tuin aan te leggen, het zal je helpen een aantal doelen te bereiken. Hier zijn slechts een paar manieren om van uw tuin een geweldige plek te maken om te wonen!

Planten zijn gegroepeerd op hun groeizone. Deze informatie is essentieel voor planten in koudere klimaten en kan u helpen een weloverwogen beslissing te nemen. Overweeg naast het bepalen van de groeizone ook inheemse planten. Inheemse planten groeien al eeuwen in een gebied en zijn meestal gunstig voor inheemse bestuivers. Invasieve planten zijn vreemde soorten die zich snel verspreiden en het ecosysteem verstoren. Afhankelijk van het klimaat in uw omgeving, wilt u misschien voorkomen dat u invasieve planten in uw tuin plant.

Sinds de tweede wereldoorlog bloeit de moderne tuinbouw in westerse landen. Huiseigenaren hechten steeds meer waarde aan de esthetiek van een gazon met bloembedden. De toenemende publieke belangstelling voor tuinieren heeft ook geleid tot een ongekende bedrijfssector. Boeken, krantenrubrieken en televisieprogramma’s die aan tuinieren zijn gewijd, hebben een ongekende populariteit genoten. Deze ontwikkelingen hebben bijgedragen aan het creëren van een bloeiende tuincultuur, van achtertuin tot stadsgezichten. De populariteit van tuinieren heeft zelfs geleid tot een explosie in de markt voor producten die te maken hebben met de kunst van het tuinieren.

Het bewateren van uw tuin is een van de belangrijkste aspecten van tuinieren. Tijdens de zomermaanden verliezen planten vocht door een proces dat bekend staat als transpiratie en moeten ze het via hun wortels opnieuw opnemen. Daarom hebben ze meer water nodig dan normaal, vooral tijdens warmere dagen en in zonnige gebieden. Door het weer in de gaten te houden, kunt u uw tuin effectief water geven. En zorg ervoor dat u de planten regelmatig water geeft om ervoor te zorgen dat ze het juiste vochtgehalte hebben om in de best mogelijke conditie te groeien.

Naast het leren over planten en de natuurlijke omgeving, leert tuinieren kinderen over de levenscyclus van verschillende soorten en planten. Daarnaast kunnen kinderen tuinieren gebruiken als metafoor voor hun eigen ervaringen als ouders. Of je nu salades wilt verbouwen, een groen plekje in je tuin wilt hebben of gewoon je achtertuin wilt verbeteren, er is een tuin voor iedereen. Genieten van de natuur maakt je een betere tuinier en je voelt je meer verbonden met de natuur.

Wanneer je een vaste plant in je tuin plant, plant je de wortels ervan onder de grond. Ze beginnen in het tweede jaar met het uitzetten van nieuwe groei boven de grond. Na twee jaar ziet uw vaste plant er helemaal anders uit dan toen u hem voor het eerst plantte. Dan, het volgende jaar, heb je een tuin die van de grond is gekomen. Vaste planten zijn geweldig omdat ze in de loop van de tijd zullen veranderen en je tuin zal meegroeien. Als je geen tuinier bent, overweeg dan om bloemen of kruiden in een container te kweken.