Er zijn veel dingen waar u rekening mee moet houden voordat u tuinplanten voor uw tuin kiest. Allereerst moet u de winterhardheid van uw tuin bepalen. De USDA Hardiness Scale helpt u bij het kiezen van de juiste planten voor uw tuin. Als je in de buurt van water woont, zorg er dan voor dat je planten plant die het goed zullen doen in deze omgeving. Bovendien moet u planten selecteren die minder onderhoud nodig hebben. Dit komt omdat ze beter bestand zijn tegen plagen, ziekten en insecten.

Ook is het belangrijk om je planten regelmatig water te geven. Planten verliezen vocht door het proces dat bekend staat als transpiratie. Ze hebben vocht nodig om het via hun wortels weer op te nemen. Bij warm weer moet u uw planten daarom vaker dan normaal water geven. Bovendien zullen zonnige gebieden vaker moeten worden bewaterd. Hier zijn enkele manieren om uw tuin water te geven. Als je eenmaal een duidelijk idee hebt van wat je nodig hebt om water te geven, ben je op weg naar een prachtige tuin.

Als het gaat om planten die in de schaduw gedijen, kan het lastig zijn om de juiste te kiezen. Het kiezen van de juiste planten voor lichte droge gebieden kan net zo moeilijk zijn als het vinden van planten voor schaduwrijke gebieden. Een vetplant als agave is een prima optie als je een statement wilt maken in je tuin. Een vetplant met tweekleurige bladeren voegt visueel belang toe aan elke tuin. Deze planten kunnen, afhankelijk van hun winterhardheid, in potten of gaten worden gekweekt.

Planten zijn rijk aan variatie. Hun vorm, grootte, kleur en visuele textuur kunnen allemaal bijdragen aan hun unieke persoonlijkheden. Kies planten die je aandacht trekken en die ervoor zorgen dat je de verschillende texturen van je tuin wilt verkennen. Ze kunnen ook een gevoel van ontzag opwekken als je de verscheidenheid aan geuren die ze uitstralen, verkent. Of u nu geïnteresseerd bent om meer te weten te komen over de geschiedenis van een plant, hoe deze presteert onder bepaalde omstandigheden, of dat u wilt dat uw tuin een zintuiglijke ervaring wordt, deze planten zullen van uw tuin een plaats van schoonheid en rust maken.

Houd bij het aanleggen van een tuin rekening met de wind in uw tuin. Als uw tuin wordt blootgesteld aan wind, moeten de planten die staken nodig hebben, tegen muren of in de hoeken worden geplant. Hoewel uitzetten slechts minimale versterking biedt, is het een goed idee voor planten die het meest kwetsbaar zijn voor wind. Plaats ze in de buurt van grotere, sterkere planten die ze tegen beschadiging beschermen. Ze moeten worden uitgezet om hoger te staan.

Bij het aanleggen van een tuin met veel daglelies is het aan te raden deze om de drie jaar te verdelen om een ​​goede bloei te behouden. Je kunt ze in het vroege voorjaar splitsen om hun voorraad te verbeteren en ze te delen met andere tuinders. Daglelies zijn een must-have voor elke tuin, vooral voor beginners. Je kunt ze ook verdelen en genieten van dezelfde bloemen als meer volwassen planten. Als je dat eenmaal hebt gedaan, heb je jarenlang plezier van je prachtige nieuwe tuin!