Er zijn veel verschillende soorten tuinplanten om uit te kiezen. Als u op zoek bent naar iets unieks, kunt u een van deze winterharde vaste planten overwegen. Euphorbia staat bijvoorbeeld bekend om zijn unieke en prachtige bloemen. Het kan ook hoofdpijn veroorzaken bij het tuinieren, dus als je je zorgen maakt over een tuinongeval, kun je een klusjesman bellen of een van de vele slimme producten gebruiken. Hieronder vindt u slechts enkele van de meest voorkomende en nuttige tuinplanten.

Ongeacht hoeveel u weet over tuinieren, er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden voordat u een tuin plant. Zorg ervoor dat u de USDA Hardiness-schaal bekijkt voordat u planten koopt. Zoek ook naar onderhoudsarme planten, omdat deze waarschijnlijk minder onderhoud nodig hebben. Deze planten zullen zich verspreiden en hebben minder water nodig, en zijn vaak beter bestand tegen plagen en ziekten. Als u op zoek bent naar planten die niet veel onderhoud nodig hebben, overweeg dan een treurboom, die op een latwerk groeit.

Zoals bij elke plantenselectie, onthoud dat het plantenrijk vol zintuiglijke mogelijkheden is. Er zijn planten in elke denkbare vorm, grootte en kleur, en enkele van de mooiste en meest intrigerende zijn giftig. Dat betekent echter niet dat ze niet de moeite waard zijn om te bezoeken. Overweeg dit voordat u beslist welke planten het meest geschikt zijn voor uw sensorische tuin. Houd bij het kiezen van een plant voor uw tuin rekening met de volgende vijf categorieën:

Om langbenige planten te voorkomen, moet u uw planten zorgvuldig uitkiezen en op de juiste plaats zetten. De juiste afstand is cruciaal voor hun groei en voorkomt de noodzaak van uitzetten. Het zorgt er ook voor dat de planten niet vechten om hulpbronnen. Planten die te dicht bij elkaar staan, kunnen verzwakken of floppen, wat resulteert in gebroken stengels of langbenige planten. Je kunt ook stokken gebruiken om je planten te ondersteunen. Ze zullen je hier dankbaar voor zijn. Dit voorkomt echter ook te veel water, waardoor ze langbenig en topzwaar kunnen worden.

Voor lichte, droge ruimtes kunt u kiezen voor een verscheidenheid aan laagwaterplanten. De agave maakt bijvoorbeeld een gewaagde uitspraak. Deze vetarme vetplanten zijn een uitstekende keuze voor een lichte buitenruimte en hebben weinig water nodig. Ze zijn te vinden in een reeks kleuren en tweekleurige bladeren voegen visueel belang toe. Als u zich echter zorgen maakt over invasieve planten, kunt u verschillende andere opties proberen.

Een andere aantrekkelijke bloeiende plant is de daglelie. Daglelies verspreiden zich om bosjes te vormen en moeten om de drie jaar worden verdeeld. Overbevolking kan de bloei voorkomen. Je kunt daglelies in de lente splitsen voordat ze bloeien. Hierdoor vergroot u uw voorraad en kunt u uw planten delen met anderen. Een daglelie is een essentiële bloeiende plant voor beginnende tuinders. Als je je zorgen maakt over allergieën, overweeg dan een van deze planten.

Vaste planten hebben minstens drie jaar nodig om volledig te rijpen, dus vroege winter- en lenteregens kunnen een goed moment zijn om te planten. Maar zelfs gedurende deze tijd is het belangrijk om regenval te controleren. Een halve centimeter regen per week is ideaal voor eenjarigen en vaste planten. De laatste nachtvorst valt meestal rond Moederdag. Voor deze planten is vroege herfstvorst nog steeds een punt van zorg, dus sommige tuinders bedekken ze met HotKaps en Walls O’Water om ze te beschermen.